Record $15 Miljard waard van Cryptos onder beheer

Record $15 Miljard waard van Cryptos onder beheer na Institutionele Investeerders Pomp $429 Miljoen in een week

Een nieuw rapport zegt dat institutionele investeerders $429 miljoen in cryptos en cryptocurrency fondsen hebben gepompt in de week die 7 december eindigt. Het cijfer, dat het op een na hoogste op verslag is, duwt aan de totale waarde van digitale activa onder beheer (AUM) aan een piek van alle tijden van $15 miljard. De grootste wekelijkse instroom op recordhoogte is 468 miljoen dollar in november.

Als we de laatste instroom uitsplitsen, blijkt uit het Coinshares wekelijkse Bitcoin Revolution rapport dat de geldstroom naar digitale activafondsen volgt, dat Grayscale 336 miljoen dollar of ongeveer 78% van de 429 miljoen dollar heeft geaccumuleerd. Na de laatste acquisities heeft Grayscale tot nu toe 4,3 miljard dollar aan digitale activa geaccumuleerd in 2020 en het fonds leidt momenteel het peloton met 12,4 miljard dollar AUM.

Een Record $15 Miljard waard van Cryptos onder beheer na Institutionele Investeerders Pomp $429 Miljoen in een week

Ondertussen, in zijn commentaren na de versie van het rapport, James Butterfill, zegt de investeringsstrateeg bij CoinShares:

Op anekdotisch niveau, gebaseerd op onze klantgesprekken in de loop van 2020, hebben we een beslissende verschuiving gezien van vragen van speculatieve aard naar vragen die beginnen met opmerkingen als: ‚bitcoin is here to stay, please help us understand it.

Butterfill is van mening dat de institutionele interesse en de adoptie van digitale activa voortduurt in plaats van af te koelen.

Een Record $15 Miljard waard van Cryptos onder beheer na Institutionele Investeerders Pomp $429 Miljoen in één week.

Intussen blijkt uit de gegevens die door Coinshares worden gedeeld dat het goud in de afgelopen vier weken een „uitstroom uit beleggingsproducten van een recordbedrag van 9,2 miljard dollar heeft gekend, terwijl Bitcoin een instroom van in totaal 1,4 miljard dollar heeft gezien“.

Nominaal gezien is de combinatie van een zwakke Amerikaanse dollar – het gevolg van een buitensporig monetair beleid – en de onzekerheid die is ontstaan door de COVID-19 pandemie, genoeg om een stormloop op het goud te ontketenen. Uit de gegevens blijkt nu al dat de instroom in goud in 2020 met 45,7 miljard dollar is gestegen.

Maar toch, zoals de auteurs van het Coinshares rapport verklaren, toont de $9.2 miljard goudomkering aan dat ,,de investeerders verkiezen om aan bitcoin toe te wijzen om de beperkte leveringsactivacomponent van hun portefeuilles te helpen diversifià „ren“.